A cellulózról

A cellulóz szigetelésről

A cellulóz szigetelőanyag egy modern és energiakímélő eljárással, válogatott újságpapírból előállított természetes szigetelés. A gyártási eljárás során az újságpapírt feldarabolják, majd az így kapott könnyű állagú anyagot bórral és foszfáttal kezelik. A megfelelő eljárással elkészült cellulóz szigetelőanyag nem tűzveszélyes, ellenáll a kártevőknek és a penésznek.

A cellulóz hőszigetelés előállítási folyamata kimagaslóan környezetbarát. A cellulóz szigetelőanyag egy zárt csövön át jut el a szigetelendő felületre, tehát a lehető legkevesebb piszokkal, hulladékkal járó szigetelési technológia. A befújásos hőszigetelés nagyon közkedvelt az építészetben, mivel a befújásos technológiának köszönhetően a nehezen megközelíthető tereket is tökéletesen kitölti más technológiával szemben. Ez egy effektív hőszigetelés, melynek során nem keletkeznek rések, hézagok és hőhidak, így kimagasló hatékonyságot biztosít. Padlóra, falra, mennyezetre egyaránt használható, ellenáll a tűznek, rovaroknak és a penésznek. A cellulóz hőszigeteléssel fűtési költséget takarít meg, és nemcsak a hidegben, hanem a forró hónapokban is védelmet nyújt. A befújásos szigetelés alkalmazható mind az új építések, mind a régi ingatlanok felújítása során.

A cellulóz tulajdonságai

- kiváló hőtartó képesség (télen és nyáron is élvezheti az előnyeit)
- környezetbarát (teljesen természetes, egészségre nem veszélyes)
- tökéletes résmentesség (mivel befújható szigetelés, nem kell vágni, illeszteni)
- nedvességvédelem, páraszabályozás (nedvességtároló és leadó képességgel a belső tér páramennyiségét szabályozza)
- idő és költséghatékony (az épület élettartamával megegyező tartósságú, gyors költségmegtérülés az energiamegtakarításnak köszönhetően)
- tökéletes hangszigetelés

Alkalmazási terület

- új- és régi ingatlanok felújításánál
- alacsony energiájú, vagy passzívháznál
- könnyűszerkezetes házaknál
- tetősíkoknál, padlásterekben, homlokzat szigeteléskor, falaknál, mennyezet esetében

Környezetbarát

- nem bocsájt ki magából káros kémiai anyagokat
- az allergiások számára is jó választás

Gazdaságos

-15-30 %-os energiamegtakarítás más technológiával szemben a cellulóz kimagasló hőtartó képességének és a befújásos technológiának köszönhetően

Biztonságos

- az égésgátló anyaggal kezelt cellulóz szálak szorosabbak, kitöltik a fal üregeit, ezáltal az égési levegőnek nem adnak teret, megakadályozzák a tűz terjedését